Lämpömaa header

Korjausrakentaminen


Säästöä energiakustannuksiin tehokkaasti palavan tulisijan avulla.

korjausrakentaminen valmistakat

Energian hinta on noussut jatkuvasti ja suunta näyttää jatkuvan. Nykyaikaiset takat ovat erittäin energiataloudellisia. Kuutiolla puuta voit saada lämpöä, joka vastaa jopa 1500 kWh sähkön kulutusta.

Tehokkaalla takalla voit säästää lämmityskuluissa jopa 1.500 euroa vuodessa.

PYYDÄ MEILTÄ TARJOUS!

Lähes jokaiseen omakotitaloon tai rivitaloasuntoon saa rakennettua takan, myös jälkikäteen. Ota meihin yhteyttä, niin teemme kartoituksen korvauksetta.
Lisäksi saat kiinteähintaisen tarjouksen takasta hormeineen.

TAKKA TARPEESI MUKAAN

Tulisija on hyvä lisälämmönlähde, tunnelman tuoja ja miksei myös varalämmitin esim. sähkökatkojen varalta. Tulisijan koko, lämmitystekniikka ja tietenkin käyttötiheys vaikuttavat energian kulutukseen. Uuden takan voi hankkia joko vanhan uunin lisäksi tai tilalle, valikoimaa riittää joka lähtöön. Suuri osa tekemistämme takoista tehdään käsityönä mittojen ja toiveiden mukaisesti.

Tulisija on ainoa lisälämmitin, joka on riippumaton sähköstä.

LISÄÄ SÄÄSTÖÄ

Energian säästön lisäksi takka lisää asunnon arvoa ja käytettävänäsi on myös kotitalousvähennys verotuksessa. Uusien säännösten mukaan vuoden 2009 verosta tehtävä kotitalousvähennys on töiden osalta 3000 euroa/henki ja pariskunnalta kaksinkertainen eli maksimissaan 6.000 euroa.

TAKKAKASETIT

Avotakankin voi muuttaa tehokkaaksi tulisijaksi, kun siihen asennetaan takkakasetti. Teknisesti parhaat takkakasetit ovat valurautaisia ja varustettu termostaattiohjatulla puhaltimella. Niiden lämmitysteho on 3 - 4 kertainen varaavaan uuniin verrattuna. Laadukkaimmilla takkakaseteilla on 10 vuoden rakennetakuu. Takkakasetti parantaa vetoa, tekee tulisijasta tehokkaan ja turvallisen lämmityslaitteen. Kasetti toimii tehokkaana kiertoilmalämmittimenä, joka jakaa lämmön tasaisesti huonetiloihin ja lämmittää myös lattiapinnat.

korjausrakentaminen takkakasetti

Myös takkakasetin asennus- ja takan muutostöistä saat suorittaa kotitalousvähennyksen.

SAVUKAASUIMURIT

Savukaasuimurit varmistavat takan vedon ja parantavat palamisen hyötysuhdetta. Niillä voidaan varmistaa takan veto myös silloin, kun takan tai savuhormin rakenne on suunniteltu tai mitoitettu väärin. Ilmanvaihto ja tiiviit rakenteet sekä korvausilman puute heikentävät myös hormin vetoa, jota voidaan savukaasuimurilla parantaa. Savukaasuimuria voidaan käyttää myös ilmanvaihtoon silloin kun perusilmanvaihto ei riitä; esim. kesähelteillä. Imurin käyttö myös silloin, kun itse takkaa ei käytetä, kuivattaa hormin rakenteita ja parantaa sen vetoa ja lisää hormin käyttöikää.

Savukaasuimurin asentaminen korjaa seuraavat ongelmat:

  •   Takka ei enää savuta
  •   Kuivat ja kestävämmät hormirakenteet
  •   Puhtaampi takka ja hormi
  •   Tulisijan puhdas palaminen
  •   Parantunut hyötysuhde, takasta tulee tehokkaampi lämmityslaite

Ota yhteys meihin! Suunnitellaan yhdessä kotiisi tai mökillesi mieleisesi ja parhaiten energiaa säästävä tulisijaratkaisu.

korjausrakentaminen savukaasuimuri

Siltavoudintie 9, 00640 HELSINKI, Puh. (09) 728 8870, sähköposti: lampomaa@lampomaa.fi

www.lampomaa.fi

 

Yllä oleva Korjausrakentaminen-esite PDF-muodossa tästä

 

 

LTW Focus Finland Oy, Siltavoudintie 9, 00640 Helsinki